Uit de oude doos (2) – Een drieluik

De verbouwing thuis eist momenteel veel zo niet bijna al mijn vrije tijd op. Tussendoor neem ik toch regelmatig mijn nieuwe camera ter hand. Niet alleen vanwege de afleiding en het plezier dat het me geeft, maar ook omdat ik die camera wil kunnen bedienen zonder er bij na te hoeven denken. En volgens mij is er maar één manier om dat te bewerkstelligen en dat is om de camera ook daadwerkelijk zoveel mogelijk te gebruiken.

Maar naast het maken van nieuwe foto’s, ben ik af en toe ook nog steeds bezig met het doorspitten van oude foto’s. In hetzelfde mapje ‘lijnen en vormen’ als de trap in mijn vorige blogpost vond ik onderstaande drie foto’s. Alle drie zijn ze gemaakt in het Westin Peachtree Plaza hotel in Atlanta. Initieel wilde ik alleen de eerste foto bewaren, maar nadat ik ze alle drie wat beter bekeken had, viel me op dat deze foto’s een gemene deler hebben. Zie je wat ik bedoel?

Wat in alle foto’s in meer of mindere mate en vanuit verschillende invalshoeken te zien is, is het glazen dak met zijn stalen draagconstructie. Geheel onbewust is dat dus drie keer in de zoeker terechtgekomen. En juist die verschillende invalshoeken en dat onbewuste aspect leken me goede redenen om deze foto’s als een drieluik te presenteren.

Leuke anekdote trouwens aangaande de eerste foto: omdat ik vanwege het tijdsverschil altijd heel vroeg wakker ben in de Verenigde Staten is het voor mij ideaal als de fitnessruimte in het hotel 24 uur per dag open is. Toen mijn hardloopsessie er voor die ochtend opzat, was de zon net opgekomen en het zachte licht zorgde tezamen met de spiegeling van dat glazen dak voor een mooi plaatje. Ik heb toen meteen de camera op mijn hotelkamer opgehaald en ben vervolgens voor een grote glazen wand in diezelfde fitnessruimte wel een minuut of 15 à 20 bezig geweest met het zoeken naar de beste positie en compositie voor deze foto. Dat moet vast een raar gezicht zijn geweest voor de gemiddelde bezoeker van een fitnessruimte, maar die ingeving heeft me dus naast die eerste foto uiteindelijk ook een mooi drieluik opgeleverd. Kortom, als je wilt kun je op elke lokatie en op elk tijdstip van de dag een bevredigend plaatje schieten. Ook al moet je dan soms rare of verbaasde blikken van anderen op de koop toe nemen.

Prev Uit de oude doos (1)

Leave a comment

Dit is helaas niet mogelijk...