Uit de oude doos (1)

Twee weken geleden schreef ik deze korte blogpost waarin ik een oude foto liet zien die ik bij het reorganiseren van mijn fotobibliotheek tegenkwam en die me toen duidelijk meer aansprak dan kort nadat ik hem gemaakt had. Zoals ik destijds ook al aangaf is het soms een goed idee om een foto een tijdje weg te leggen om er vervolgens na enige tijd weer met een frisse en/of andere blik naar te kijken. Dit leek me eigenlijk wel een leuk idee voor een terugkerend thema en daarom deze eerste ‘Uit de oude doos’.

Het is ondertussen een flink aantal jaren geleden, dat ik onderstaande foto gemaakt heb. Ik was met mijn ouders een lang weekend in Barcelona en daarbij kon een bezoek aan La Sagrada Familia natuurlijk niet ontbreken. Tijdens het beklimmen van een van de torens van dit fantastische bouwwerk keek ik omlaag en zag ik de mooie spiraal die gevormd werd door de treden en armleuning van de trap.

Ik herkende gelijk de fotomogelijkheid, maar kan me nu nog steeds herinneren dat het vervolgens nog niet meeviel om dit ook daadwerkelijk ten uitvoer te brengen. Camera’s met uitklapbare LCD-schermen bestonden nog niet en daarom moest ik behoorlijk ver voorover leunen om met mijn camera mooi in het midden van de spiraal uit te komen. Het was dus een beetje uitproberen met dit als uiteindelijk resultaat.

Behalve een conversie naar zwart-wit heb ik deze foto voor mijn doen nog behoorlijk bewerkt. De treden van de trap zaten namelijk vol met zwarte platgetrapte kauwgomvlekken. Omdat me dat behoorlijk stoorde en naar mijn mening ook afleidde van de vorm van de spiraal heb ik al deze vlekken in Capture One weggewerkt. Misschien nog niet perfect, maar het resultaat ziet er volgens mij  stukken beter uit dan het origineel. Voor de volledigheid heb ik dat ook toegevoegd, dus oordeel zelf.

Prev Ochtendpret
Next Uit de oude doos (2) - Een drieluik

Leave a comment

Dit is helaas niet mogelijk...