Alea Iacta Est

Fuji X-T4

Tja, wat zal ik zeggen. Het is natuurlijk veel te lang geleden dat ik mijn laatste blogpost publiceerde. En ik had me nog wel voorgenomen om dit soort lange ‘pauzes’ te voorkomen.

Maar goed, ik zal nu niet verder ingaan op het hoe en waarom, dat komt de komende tijd nog wel aan bod, maar ik wil bij deze wel een herstart maken, want ik heb daar een goede reden voor. Wat is het geval? Vorig jaar speelde ik al met het idee om een nieuwe camera te kopen. Niet dat mijn Fuji X100T me niet meer bevalt (absoluut niet zelfs) en het is een perfecte camera voor allround- en straatfotografie. Hier thuis echter zie ik regelmatig fantastisch mooie plaatjes met wild of vogels en daarvoor is mijn geliefde Fuji natuurlijk absoluut niet geschikt. 

In het najaar van 2019 had ik een mirrorless camera van Sony op het oog, maar achteraf ben ik blij dat ik het afgelopen half jaar zo goed als geen foto’s heb gemaakt en daardoor die camera ook niet heb gekocht. Er is sinds kort namelijk een nieuwe Fuji camera uitgekomen: de Fuji X-T4. De nieuwste versie van dit model heeft nu ook (de tegenwoordig zeer gangbare) in-body stabilisatie tezamen met enkele kleinere upgrades. De exacte specificaties zijn hier te lezen. En ik zal eerlijk zijn dat sinds de Fuji X100T dit merk toch een speciaal plekje in mijn hart heeft veroverd.

Nu is het nog een kwestie van wachtten tot deze camera beschikbaar komt op de Nederlandse markt. Het aftellen is dus begonnen…!

Prev Piet te Lintum
Next (Her)ontdekking

Leave a comment

Dit is helaas niet mogelijk...